Asperges met krieltjes


Asperges worden ook wel eens “wit goud” genoemd. Jammer genoeg is het aspergeseizoen redelijk kort, maar daarom moeten we er nu net volop van genieten!


Ik maakte eerder al groene asperges, vandaag is de witte variant aan de beurt. Zie hier: asperges met krieltjes, ham en een kei lekkere zelfgemaakte dressing!

Eet jij het liefst witte of groene asperges?

TIP: je kan aan asperges horen of ze kraakvers zijn (of net niet). Wanneer je ze tegen elkaar wrijft, horen ze een soort tsjirpend/ zingend geluid te maken.


Wat heb je nodig?

krieltjes voor 2 personen 500 gr witte asperges @belortabelgie 2 eitjes griekse yoghurt (zelfgemaakte) mayonaise citroen peterselie pezo currykruiden kerstomaatjes radijsjes gekookte ham grof zout.


Hoe ga je te werk?

  • Was de krieltjes goed zodat de schil proper is en snijd ze in twee stukken. Leg in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Strooi er wat grof zout over. Zet in de oven op 200 graden tot ze gaar zijn (ongeveer 40 min, afhankelijk van de grootte).

  • Schil de asperges en breek of snijd het achterste deel af. Leg ze in ijskoud water en breng aan de kook. Laat ze ongeveer 3 à 4 minuten koken. Haal de pan van het vuur en laat de asperges ongeveer 15 à 20 minuten staan met gesloten deksel.

  • Kook de eitjes ongeveer 7 à 8 minuten in water (met een scheutje azijn). Pel en snijd ze hierna.

  • Snijd de kerstomaatjes in twee helften, snijd ook de radijsjes en de ham.

  • Maak tenslotte de dressing: meng 2 el griekse yoghurt met 2 el (zelfgemaakte) mayonaise en citroensap van 1/2 citroen. Kruid met pezo en currykruiden. Doe er tenslotte wat peterselie bij.

  • Alles dresseren en klaar!

Enjoy,

Marthe

 © 2019 De Kokster

Privacyverklaring

dekokster@mail.com

België