Chocolade pudding met een twist

Wil je een gezond einde van het kerstdiner? Dan is dit dessertje met chocolade en avocado perfect om eens te proberen. Wie het niet weet, zal echt geen avocado smaken. Deze zorgt wel voor een geweldig romige textuur. Ik werkte het geheel af met zeste van limoen, blaadje munt, wat zeezout (de combinatie chocolade en zeezout = hemels!) en geroosterde hazelnoten.


Ben je aan het watertanden? Lees snel verder voor het receptje!


Wat heb je nodig?


voor 4 glaasjes: 2 avocado's 120 ml amandeldrink (of andere plantaardige melk) 2 el (rauw) cacaopoeder 125 gr honing (of een andere zoetstof zoals ahornsiroop of agavesiroop) 1 el vanille extract
voor de afwerking: handvol geroosterde hazelnoten (kan ook met andere noten zoals amandelnoten) zeste van (bio)limoen eventueel wat vers fruit blaadje munt snuifje grof zeezout, fleur de sel
krachtige blender

Hoe ga je te werk?

  • Voeg alle ingrediënten samen in een krachtige blender, totdat je een smeuïge massa verkrijgt. Je kan eventueel nog vocht of zoetstof toevoegen indien gewenst.

  • Hak de noten (bijvoorbeeld hazelnoten of amandelnoten) grof en rooster ze goudbruin in een pan. Let goed op dat ze niet aanbranden en laat afkoelen.

  • Vul enkele glaasjes met de chocoladepudding en werk af met een blaadje munt, geroosterde noten, zeste van limoen en een snuif grof zout.


Enjoy de feestdagen!


Marthe

 © 2019 De Kokster

Privacyverklaring

dekokster@mail.com

België