Conchiglie met rode pesto
Iemand zin in comfortfood? Dan is dit gerecht echt een grote aanrader om klaar te maken. Daarbovenop is het ook nog eens een eenpansgerechtje. Dat is een volledige maaltijd die in één pan wordt bereid en opgediend.


Laat ons stellen dat ik een grote fan ben van eenpansgerechtjes: snel, makkelijk en weinig afwas. Yay!
Ben jij ook zo een grote fan van eenpansgerechtjes én comfort food?


Wat heb je nodig?

conchiglie voor 2 personen handvol pijnboompitjes 1 teentje look trosje kerstomaatjes (zelfgemaakte) rode pesto parmezaanse kaas handvol rucola basilicum pezo scheutje olijfolie

Hoe ga je te werk?

  • Neem een grote pot (waar je straks ook de pasta in kan koken) en rooster hierin de pijnboompitjes op middelhoog vuur. Opgepast, ze worden heel snel goudbruin. Haal ze uit de pot en laat afkoelen.

  • Vul de pot met licht gezouten water. Breng aan de kook. Kook de conchiglie volgens verpakking. Giet af en zet opzij.

  • Doe olijfolie in de pot, pers het teentje look uit en stoof op een middelhoog vuur. Voeg de conchiglie hier aan toe samen met de rode pesto (de hoeveelheid kan je kiezen naar smaak).

  • Was de kerstomaatjes en snijd in vier helften. Voeg bij de conchiglie, samen met de pijnboompitten. Kruid alles met pezo.

  • Was de rucola en leg op een bord. Kruid met pezo. Leg de pasta bij de rucola en werk af met een scheutje olijfolie, verse basilicum en parmezaan schilfers.

Enjoy,

Marthe

 © 2019 De Kokster

Privacyverklaring

dekokster@mail.com

België