Ovenschotel met rijst, romanesco, broccoli en kabeljauw

Hier ben ik weer met een kei lekker, romig en ook (weer) simpel gerechtje. Een ovenschotel met rijst, boursin cuisine, romanesco, broccoli en kabeljauw.

Ik deed een kleine poll op mijn instagram story en daaruit kan ik afleiden dat ongeveer 20% van jullie nog nooit romanesco gegeten heeft. Maar wat is dat nu, romanesco? Wel, het klinkt eigenlijk veel exotischer dan het is. Romanesco - of ook wel torentjesbloemkool - is een groene groente die hoort bij de familie van de kolen en meer specifiek de broccoli en de bloemkolen. Al is de romanesco wel wat subtieler en zachter van smaak én hij bevat meer vitamine A en C.


De bereiding loopt eigenlijk hetzelfde als bij de bloemkool: de buitenbladeren verwijderen en dan kan je steeds roosjes van de stam afsnijden.


Dit gerechtje is ook perfect om te maken wanneer je nog wat restjes in de koelkast hebt liggen: wat bloemkool en/of broccoli, romanesco,... Nog wat rijst over van gisteren? Perfect!


Zin gekregen in deze ovenschotel? Lees dan snel verder voor het receptje...Laat je mij even weten wat je van deze ovenschotel vindt? Stuur me een berichtje of gebruik de hashtag #dekokster.

Wat heb je nodig?

langkorrelrijst voor 2 personen (mag volkoren rijst zijn) 1 romanesco 1 broccoli 1 potje boursin cuisine knoflook & fijne kruiden 1 kippenbouillon blokje 300 gr kabeljauwhaasje parmezaanse kaas handvol pijnboompitjes 2 el lichte room pezo


Hoe ga je te werk?

  • Verwarm de oven voor op 180°C.

  • Verwijder de buitenste bladeren van de romanesco. Snijd de romanesco en de broccoli gelijkmatig in roosjes en was goed. Stoom ze allebei beetgaar.

  • Kook langkorrelrijst voor 2 personen beetgaar of gebruik een restje rijst uit de koelkast.

  • Meng, de lichte room, een half potje boursin cuisine en een kippenbouillonblokje onder de rijst.

  • Snijd de kabeljauw in kleinere reepjes of blokjes en kruid goed met pezo.

  • Doe de rijst in een ovenschaal en schik hierop de gestoomde romanesco en broccoli. Leg de kabeljauw naast de groenten en lepel de andere helft van het potje boursin er tussen.

  • Bestrooi het geheel met parmezaanse kaas.

  • Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.

  • Haal de laatste minuten de aluminiumfolie weg van de ovenschaal en gratineer het geheel. Strooi ook enkele pijnboompitjes over het geheel.

Enjoy,

Marthe


 © 2019 De Kokster

Privacyverklaring

dekokster@mail.com

België